10 בדיקות לפני רכישת מכונית

כל אחד רוצה שיהיה לו רכב משלו. האוטו הזה, הוא הבית שלנו על גלגלים. איתו אנחנו נוסעים לעבודה ובחזרה, לטיולים ונופשים כיפיים ולפעמים לאירועים אישיים מרגשים וטובים. הנה 10 בדיקות שאנחנו צריכים לעשות אם אנחנו רוצים שהבית השני שלנו יהיה תקין ויוכל לספק לנו את החוויות הללו ביעילות המירבית.

1. קילומטראז’

אם הקילומטראז’ מראה על מעל ל-50,000 ק”מ, תבדקו את הדברים הבאים: קומפרסיה ולחץ במנוע, שמן, מים, צמיגים. שמן מים היא בדיקה סטנדרטית שלוקחת דקה – לקחת את מדיד השמן ולראות שהוא בין הקדחים. לגבי המים, פשוט לבדוק שיש מעל הקו התחתון של נוזל הקירור. הבדיקות ביסודן פשוטות ויכולות לחסוך לכם הרבה כסף.

ספידומטר מוסך פולץ

2. בעלויות על הרכב

לבדוק מי וכמה בעלויות היו קודם. (רכב חברה/ ליסינג?) כשאתם בודקים, השוו את גיל הרכב לידיים שהוא החליף. לדוגמה, אם רכב שיוצר לפני 6 שנים עבר כבר 4 בעלים, ולא במשפחה, משהו כאן מעורר חשד.

3. טיפולים

באיזה מוסך טופלה המכונית והאם יש רישומים על כך? אם הרכב טופל במוסך מורשה, אנא הקפידו לבדוק את הסדרי הביטוח של המוסך, ואם אפשר, גם לבדוק מה החליפו ברכב. תוכלו להכין את עצמכם טוב יותר אם תדעו, לדוגמה, שהמצבר האחרון שהוחלף בן 3 שנים.

טיפולים מוסך פולץ

4. נזקי פח

לבדוק אם הין תאונות ומה תוקן (רצוי ע”י שמאי/פחח). כמובן, הכל בהסכמתו ובשיתוף הפעולה מצד המוסך שטיפל ברכב, כדי שנקבל את מקסימום המידע שאנחנו צריכים בקניית הרכב.

5. נזקים אחרים

להכנס למוסך, להעלות את המכונית על מנוף ולבדוק מהחלק התחתון של האוטו האם לא נגרם נזק קודם. דברים כאלה יכולים להיות מכריעים, ובדרך כלל רוב האוכלוסייה בכלל לא מסתכלת על התקלות האלה. כדאי לבדוק האם יש שינויים בצבע בבגאז’ או בתא המנוע: מעיד על תאונה או החלפת חלקים רבים ברכב.

מוסך פולץ

6. משכונים

לבדוק אם המכונית איננה מעוקלת או משמשת ערבון. אתם יכולים לקנות מכונית שהיא בסימן חובות ודגל אדום, ולצאת בנזק חמור מהסיפור הזה. כדאי לבדוק ברשם הממונות ובהוצל”פ.

7. בגאז’

מפתיע שאנחנו מציינים את זה? אז תבדקו האם הבגאז’ לא נקי מידי. אם אין פרורים, אפילו טיפת לכלוך או מספר דברים שמצביעים על שימוש נורמטיבי במכונית, כנראה שהמכונית הוכנה למכירה.

8. רזרביים

לבדוק אם יש ג’ק תקין וגלגל ספיייר תקין (אוויר), כי זה סתם עלויות נוספות מבלי שחשבתם קצת מעבר. חבל על הכסף שתהיו חייבים להוציא במידה וה”עזרה הראשונה” של האוטו נמצאת במצב רע \ לא קיימת. חובה שהדברים האלה יהיו שם.

צמיגים מוסך פולץ

9. מערכות שמע וחשמל

בדקו את החיבורים החשמליים במידת האפשר. אני מניח שגם אם אתם קוראים את המדריך, אתם לא חשמלאי רכב. בקצרה, בדקו את מערכות השמע ברכב, בדקו שהחלונות החשמליים עובדים, שהאוטו מניע כמו שצריך, המזגן עובד, אין רעשים מיותרים וכל היוצא מתקלות חשמל.

סטריאו מוסך פולץ

10. זיכרון דברים

לכתוב זיכרון דברים עם המוכר, כאשר הוא מסכים שעליו האחריות בנושא דוח”ות למיניהם, עבירות וכד’ חלה עליו עד לתאריך העברת הרכב. ראוי לתעד התחייבות המוכר לתקינות המנוע והגיר, ולכמות הק”מ שהמכונית נסעה.

ואחרי שבדקנו הכל וקנינו את הרכב,

נוכל לחיות גם באמצעות הבית השני שלנו.

מוזמנים להיעזר בשירות שלנו בכל עת,

מוסך פולץ

שפע טל 2, תל אביב יפו
03-5626802

למאמרים נוספים של מוסך פולץ

טיפול שוטף

מה צריך להיות לנו באוטו?

קנינו רכב או שקיבלנו רכב. יש הרבה דברים שצריכים להיות לנו באוטו כמו צמיג רזרבי, ערכת עזרה ראשונה ודברים נוספים. עם כוח באה אחריות, לכן אנחנו צריכים לדעת מה זה אומר בהקשר של הרכב. בואו נבין בקצרה מה צריך להיות לנו באוטו.

קרא עוד »
לנהוג הפוך לנהוג בצד שמאל של הכביש
כל המאמרים

לנהוג הפוך – לנהוג בצד שמאל של הכביש

איך לנהוג הפוך או איך לנהוג בצד שמאל של הכביש? למה ההגה נמצא בצג ימין של הרכב? הכל הפוך! הרכב ההפוך גורם לתאונות רבות בקרב תיירים שמגיעים למדינת היעד שלהם. בגלל שאנחנו רוצים להימנע מתאונות בחופשה שלנו, נלמד בכמה טיפים קצרים איך לנהוג בקפריסין, אוסטרליה, ניו זילנד, תאילנד, בריטניה, הודו, דרום אפריקה והרבה אחרות.

קרא עוד »
מה הבדל בין ידני לאוטומט
איסוזו

מה ההבדל בין ידני לאוטומט?

לפני שקונים רכב, אנחנו צריכים לדעת איזה סוג רכב הוא ומהי תיבת ההילוכים שמתאימה לנו יותר. יש שני סוגים מרכזיים של תיבות הילוכים – אחת ידני, והשנייה אוטומט. אז בשביל לדעת מה לקנות, חשוב מאוד לדעת איזה סוג תיבת הילוכים יש באוטו ולדעת מה ההבדל ביניהם.

קרא עוד »
Call Now Button דילוג לתוכן